Διαβήτης/Διατροφή/Υδατάνθρακες/Γλυκαιμικός Δείκτης/

Γλυκαιμικός Δείκτης (ΓΔ)


Μέτρο για την επίδραση των πλούσιων σε υδατάνθρακες τροφίμων στη γλυκόζη του αίματος.
 
Πρότυπο: γλυκόζη =   100%
 
ΓΔ  
75 - 100 % π.χ. γλυκόζη, μέλι, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων, άσπρο ψωμί, αλεύρι άμυλο, δημητριακά
50 - 75 %           π.χ. πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, ψωμί ολικής αλέσεως, μούσλι
30 - 50 % π.χ. δημητριακά ολικής αλέσεως,  λαχανικά,  φρούτα, όσπρια, γαλακτοκομικά προϊόντα



www.wellion.gr/el/diabetes/Nutrition/Carbohydrates/Glycemic_Index/