Θεραπεία με αντλία ινσουλίνης (CSII)

Θεραπεία με αντλία ινσουλίνης (CSII)


Η θεραπεία με αντλία ινσουλίνης είναι επίσης γνωστή ως CSII, από τα αρχικά για τη συνεχή υποδόρια έγχυση ινσουλίνης. Η αντλία ινσουλίνης συχνά ρυθμίζει πολύ καλύτερα το διαβήτη, διότι η απαιτούμενη ινσουλίνη  (κανονική ινσουλίνη ή ταχείας δράσης ανάλογα ινσουλίνης) χορηγείται σε πολύ μικρές προγραμματισμένες ποσότητες ανάλογα με τις βασικές ανάγκες του οργανισμού, όλο το 24ωρο.
 
Έτσι,αντιγράφεται η φυσιολογική λειτουργία ενός υγιούς παγκρέατος και διατηρούνται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε φάση νηστείας και μεταξύ των γευμάτων σταθερά. Ανάλογα με τις ανάγκες των διαβητικών για ινσουλίνη, προγραμματίζεται και η έγχυση.
 
Η ινσουλίνη που απαιτείται για να καλυψει τις ανάγκες κατά τη διάρκεια των γευμάτων, απελευθερώνεται με ακρίβεια με το πάτημα ενός κουμπιού.
 
Έτσι, οι διαβητικοί είναι εντελώς ευέλικτοι: κάνουν σπορ, κοιμούνται περισσότερο και απολαμβάνουν πολλές ανέσεις της ζωής με την κατάλληλη εκπαίδευση πάνω στην αντλία.
 
Ιατρικές ενδείξεις για χρήση αντλίας ινσουλίνης:  ανεξέλεγκτες διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα, φαινόμενο Dawn, αντίσταση στην ινσουλίνη, άγνοια υπογλυκαιμιών,  συχνή υπογλυκαιμία, επώδυνη διαβητική νευροπάθεια, άθληση και  εγκυμοσύνη αποτελούν σημαντικές ενδείξεις για αντλία ινσουλίνης

Αυτή η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με προϊόντα που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινού, και θα μπορούσε να περιέχει προοντική ενημέρωση ή πληροφορίες για προιόντα που δεν είναι προσβάσιμα ή εγκεκριμένα στην χώρα σας. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι δεν λαμβάνουμε καμία ευθύνη για πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία, ρύθμιση, κανονισμό ή χρήση στη χώρα καταγωγής σας.