Γιατί είναι σημαντικό να γίνονται μετρήσεις στο σπίτι?

Γιατί είναι σημαντικό να γίνονται μετρήσεις στο σπίτι?


Τα αποθέματα ζάχαρης στο συκώτι θα απελευθερωθούν στο αίμα  ενός ζώου, σε καταστάσεις στρες για να ετοιμαστούν για ‘’απόδραση’’ ή ‘’αγώνα’’. Αυτή η αντίδραση έχει άμεσο αντίκτυπο στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Όταν η γλυκόζη αίματος του κατοικιδίου σας μετριέται στο σπίτι σε χαλαρές και συνηθισμένες συνθήκες, τα αποτελέσματα είναι πιο αξιόπιστα, προκαλώντας λιγότερο αγχος και στον κάτοχο του κατοικιδίου.
 
Η παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος στο σπίτι είναι πρακτική, χωρίς ταλαιπωρία και σημαντική για τη βέλτιστη θεραπεία από τον κτηνίατρο. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα, μπορεί τέλεια να προσαρμόσει την αγωγή για το κατοικίδιό σας.

:  (© )

Μια γάτα με επίπεδα σακχάρου κάτω των 250 mg/dL και με ελάχιστο τα 80-150 mg/dL θεωρείται οτι είναι σε καλό γλυκαιμικό έλεγχο.*

:  (© )

Ένας σκύλος με επίπεδα σακχάρου κάτω των 180 mg/dL και με ελάχιστο τα 80-150 mg/dL θεωρείται οτι είναι σε καλό γλυκαιμικό έλεγχο.*

:  (© )

Επικοινωνήστε με ένα κτηνίατρο και ακολουθήστε τις θεραπευτικές του οδηγίες σχετικά με το γλυκαιμικό στόχο ενός αλόγου.


*Priv. Doz. Dr. med. vet. Florian Zeugswetter, Κτηνιατρικό Πανεπιστήμιο Βιέννης
 
Είναι πολύ σημαντικό να παρακινήσετε το ζώο μέσω της θετικής ενίσχυσης όπως:

  • Εκτελέστε τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος υπό ήσυχες και χαλαρές συνθήκες
  • Δώστε του μια ‘’λιχουδιά’’ σαν ανταμοιβή
  • Χρησιμοποιήστε μια συσκευή τρυπήματος με ήσυχο ‘’κλικ’’


VET_Home_contr_gr: VET_Home_contr_gr (© Wellion)
Αυτή η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με προϊόντα που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινού, και θα μπορούσε να περιέχει προοντική ενημέρωση ή πληροφορίες για προιόντα που δεν είναι προσβάσιμα ή εγκεκριμένα στην χώρα σας. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι δεν λαμβάνουμε καμία ευθύνη για πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία, ρύθμιση, κανονισμό ή χρήση στη χώρα καταγωγής σας.