Διαβήτης
> www.wellion.gr/el/diabetes

Ο σακχαρώδης διαβήτης - διαβήτης


Ο σακχαρώδης διαβήτης, επίσης γνωστός ως διαβήτης, είναι η πιο κοινή χρόνια μεταβολική νόσος στον κόσμο.
 
Ειδικά ο διαβήτης τύπου 2 αυξάνεται σε όλο τον κόσμο με ταχείς ρυθμούς. Λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωήςκαι τον πάρα πολύ μεγάλο αριθμό λιπαρών τροφών, ο κίνδυνος να εμφανιστεί διαβήτης είναι υψηλότερος.
 
Στην Αυστρία μόνο, ζουν  85000 ινσουλινοεξαρτώμενοι και 500000 μη-ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί. Ο πραγματικός αριθμός εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί, ακριβώς επειδή πολλοί διαβητικοί δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν. Χωρίς πρόληψη, ο αριθμός των διαβητικών θα αυξηθεί μέχρι το 2025 σε όλο τον κόσμο από 194 εκατομμύρια σήμερα, σε 333 εκατομμύρια παγκοσμίως.
 
Τα ακόλουθα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν διαβήτη:

  • Πολυδιψία
  • Πολυουρία
  • Κόπωση, έλλειψη ενέργειας
  • Η γρήγορη απώλεια βάρους
  • Φλεγμονή του δέρματος, κνησμός
  • Κακή επούλωση των πληγών


Εάν υπάρχει υποψία διαβήτη, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό του. Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα του διαβήτη.

Αυτή η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με προϊόντα που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινού, και θα μπορούσε να περιέχει προοντική ενημέρωση ή πληροφορίες για προιόντα που δεν είναι προσβάσιμα ή εγκεκριμένα στην χώρα σας. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι δεν λαμβάνουμε καμία ευθύνη για πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία, ρύθμιση, κανονισμό ή χρήση στη χώρα καταγωγής σας.