Φυτικές ίνες
> www.wellion.gr/el/../Nutrition/Dietetic_Fibres

Φυτικές ίνες


Οι φυτικές ίνες είναι δύσπεπτα συστατικά των φυτών και δεν παρέχουν θερμίδες ούτε  αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
 
Παρέχουν ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού και δεν επιτρέπουν στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα να αυξηθούν με  με γρήγορο ρυθμό.
 
Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες : φρούτα, σαλάτες, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως και τα προϊόντα τους.
 
Τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες: μπαγκέτα,λευκό ψωμί, τοστ, γλυκά, κέικ και αναψυκτικά.
 
Αυτές οι τροφές δεν παρέχουν αίσθημα κορεσμού,γι αυτό και οδηγούν σε αύξηση των επιπέδων  σακχάρου στο αίμα πολύ γρήγορα.
 
Ένα άλλο πλεονέκτημα της πλούσιας σε φυτικές ίνες διατροφής, είναι ότι επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης θετικά και βοηθά στην πέψη. Ωστόσο, πρέπει κανείς πίνει αρκετά υγρά (τουλάχιστον 2 λίτρα),  ώστε οι φυτικές ίνες να διογκωθούν αρκετά.

Αυτή η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με προϊόντα που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινού, και θα μπορούσε να περιέχει προοντική ενημέρωση ή πληροφορίες για προιόντα που δεν είναι προσβάσιμα ή εγκεκριμένα στην χώρα σας. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι δεν λαμβάνουμε καμία ευθύνη για πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία, ρύθμιση, κανονισμό ή χρήση στη χώρα καταγωγής σας.