Λίπη
> www.wellion.gr/el/../Nutrition/Fats

Λίπη


Το λίπος παρέχει 9,3 χιλιοθερμίδες (kcal) ανά γραμμάριο, αποτελώντας την υψηλότερη σε περιεκτικότητα  ενέργειας τροφή.Ισχύουν τα ακόλουθα: το λίπος παχαίνει- αλλά εξαρτάται όχι μόνο από την ποσότητα αλλά και από την ποιότητα του λίπους. Πάντα προτιμάτε φυτικά λίπη και μειώστε το ζωικό λίπος.
 
Η φυσιολογική ημερήσια πρόσληψη λίπους αποτελείται από:
 

  • max λίπη 20g επάλειψη (βούτυρο ή φυτικό μαγειρικό λίπος)
  • 20g υψηλής ποιότητας φυτικό λάδι (ελαιόλαδο, κραμβέλαιο, ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, ...), για το μαγείρεμα και τις σαλάτες
  • 30 - 40 g κρυμμένο λίπος (στο κρέας, λουκάνικο, τυρί, γαλακτοκομικά προϊόντα, γλυκά, σνακ, ...)


 
 
 
 
 
 
Γι’αυτό πρέπει ειδικά οι υπέρβαροι διαβητικοί να μειώσουν την καθημερινή πρόσληψη λιπαρών- μόνο το 30% της ενέργειας που απαιτείται καθημερινά πρέπει να προέρχεται από λίπη. Έτσι μειώνονται αισθητά οι θερμίδες που προσλαμβάνονται.
 
Η απώλεια βάρους βελτιώνει το μεταβολισμό και οδηγεί σε καλύτερη δράση της ινσουλίνης

Αυτή η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με προϊόντα που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινού, και θα μπορούσε να περιέχει προοντική ενημέρωση ή πληροφορίες για προιόντα που δεν είναι προσβάσιμα ή εγκεκριμένα στην χώρα σας. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι δεν λαμβάνουμε καμία ευθύνη για πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία, ρύθμιση, κανονισμό ή χρήση στη χώρα καταγωγής σας.