Σωστή λήψη υγρών

Συστάσεις για σωστή λήψη υγρών


Η ημερήσια πρόσληψη υγρών θα πρέπει να είναι περίπου 1,5 - 2 λίτρα ενός, χωρίς ζάχαρη, υγρού ροφήματος χαμηλής ενέργειας.
 
Καταλληλότερο ως κατασταλτικό της δίψας το νερό,  το μεταλλικό νερό και το τσάι χωρίς ζάχαρη. Αναψυκτικά, χυμοί φρούτων, νέκταρ φρούτων και τα σιρόπια είναι ακατάλληλα. Τα γλυκά ροφήματα προκαλούν μια ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα και θα πρέπει να καταναλώνονται από διαβητικούς μόνο στην περίπτωση της υπογλυκαιμίας! Μόνο σε αυτή την περίπτωση ένας χυμό φρούτων είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να καταπολεμηθεί γρήγορα η υπογλυκαιμία.
 
Το αλκοόλ είναι ένα διεγερτικό και πρέπει να το λαμβάνετε σε μικρές ποσότητες για να αποφύγετε την υπογλυκαιμία. Ο κίνδυνος υπογλυκαιμίας αυξάνεται, ανάλογα με την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται! Τα γλυκά ροφήματα και το αλκοόλ παρέχουν επίσης πολλές θερμίδες και προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους.

Αυτή η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με προϊόντα που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινού, και θα μπορούσε να περιέχει προοντική ενημέρωση ή πληροφορίες για προιόντα που δεν είναι προσβάσιμα ή εγκεκριμένα στην χώρα σας. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι δεν λαμβάνουμε καμία ευθύνη για πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία, ρύθμιση, κανονισμό ή χρήση στη χώρα καταγωγής σας.