Θεραπεία

Τύποι θεραπείας


Ο βασικός στόχος της θεραπείας του διαβήτη είναι να αντισταθμίσει την πρωτογενή δυσλειτουργία του μεταβολισμού των υδατανθράκων. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν συμμορφώνεται ο ίδιος ο ασθενής
 
Παλιότερα ο ασθενής έπρεπε να προσαρμοστεί στη θεραπεία, σήμερα η κατάσταση έχει αντιστραφεί. Η θεραπεία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες  και τον τρόπο ζωής του.
 
Είναι σημαντικό ειδικά για τους τύπου 2 διαβητικούς ασθενείς να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ως προς την άσκηση και τη διατροφή ώστε να χάσουν βάρος. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτό αρκεί ώστε να ομαλοποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν αυτό δεν επιτύχει, η επόμενη επιλογή είναι τα αντιδιαβητικά δισκία. Στην αρχή συνήθως ξεκινά η αγωγή με μόνο ένα φάρμακο.
 
Αν αυτό δεν αποδειχτεί αρκετό, ο γιατρός θα συστήσει ένα συνδυασμό φαρμάκων ή ακόμα και ινσουλίνη, ώστε να κατεβάσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα στις τιμές-στόχους.
 
Σήμερα στόχος είναι η ινσουλίνη, παρόμοια με τη φυσιολογική παραγωγή.
 
Αυτοί είναι οι διάφοροι τύποι θεραπείας:
 Αυτή η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με προϊόντα που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινού, και θα μπορούσε να περιέχει προοντική ενημέρωση ή πληροφορίες για προιόντα που δεν είναι προσβάσιμα ή εγκεκριμένα στην χώρα σας. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι δεν λαμβάνουμε καμία ευθύνη για πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία, ρύθμιση, κανονισμό ή χρήση στη χώρα καταγωγής σας.