Δειγματοληψεία αίματος

Δειγματοληψία αίματος


Για τη συλλογή αίματος, οι περισσότεροι διαβητικοί χρησιμοποιούν τα πλευρικά άκρα των δακτύλων. Εκεί υπάρχει πολυ καλή κυκλοφορία κι ειναι εύκολο να πάρουμε αρκετό αίμα.
 
Αποφύγετε τη μέση των δακτύλων , μιας και λόγω των αισθητήρων σ αυτό το σημείο, ο πόνος μπορεί να είναι μεγαλύτερος.
 
Οι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν υπ’όψιν τα παρακάτω ώστε να μην έχουν πρόβλημα με το τρύπημα των δακτύλων:
 

  • Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό και στεγνώστε καλά. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Απολύμανση, δεν είναι απαραίτητη - τα υπολείμματα της αλκοόλης που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το αποτέλεσμα το αποτέλεσμα.


  • Για να αποφύγετε τον πόνο, τρυπήστε τα πλαϊνά των δακτύλων, κι όχι τη μέση , απ όπου περνούν οι περισσότεροι ευαίσθητοι υποδοχείς. Αποφύγετε το τρύπημα στο εσωτερικό των νυχιών, προς αποφυγείν μολύνσεων.


  • Αντικαταστήστε τον σκαρφιστήρα μετά από κάθε χρήση, διαφορετικά η βελόνα θα χάσει την αμβλύτητά της και μπορεί επίσης να λυγίσει στην κορυφή. Αυτό προκαλεί περιττό πόνο ή σοβαρούς τραυματισμούς,και καταστρέφει το δέρμα. Επιπλέον, αυξάνεται ο κίνδυνος της μόλυνσης και φλεγμονής λόγω διείσδυσης των μικροβίων και ιών.


  • Χρησιμοποιήστε λεπτούς σκαρφιστήρες (υπάρχουν με διάμετρο μόνο 0,2mm) για να μειώσετε τον πόνο κατά το τρύπημα. Έτσι παράγεται μια επαρκής ποσότητα αίματος, μιας και το μέγεθος της σταγόνας δεν εξαρτάται από τη διάμετρο του σκαρφιστήρα αλλά από το βάθος του τρυπήματος. Οι σύγχρονοι μετρητές σακχάρου αίματος απαιτούν μικρή ποσότητα αίματος.


  • Χρησιμοποιήστε διαφορετικά δάκτυλα - δείκτη, μεσαίο και παράμεσο. Μερικοί  έχουν πρόβλημα με το μικρό δάχτυλο ή τον αντίχειρα.


  • Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε και τα δυό χέρια για να πάρετε δείγμα


  • Προσπαθήστε να βρείτε το ιδανικό για σας βάθος για το τρύπημα: ίσως δεν χρειάζεται να τρυπήσετε πολύ βαθιά για να πάρετε αρκετό αίμα. Μπορείτε επίσης να πιέσετε απλά προς την άκρη του δακτύλου, να τινάξετε το χέρι ή να το αφήσετε χαλαρό προς τα κάτω για να βελτιώσετε τη διαδικασία.Αποφύγετε να πιέζετε πολύ το δάκτυλο για να βγει η σταγόνα.


  • Πιέστε ελαφρά τη συσκευή τρυπήματος στο πλαϊνό μέρος του δακτύλου, και πατήστε το κουμπί.


Αυτή η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες σχετικά με προϊόντα που απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινού, και θα μπορούσε να περιέχει προοντική ενημέρωση ή πληροφορίες για προιόντα που δεν είναι προσβάσιμα ή εγκεκριμένα στην χώρα σας. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι δεν λαμβάνουμε καμία ευθύνη για πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία, ρύθμιση, κανονισμό ή χρήση στη χώρα καταγωγής σας.